Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

«Κόμμα Πειρατών» με προσδοκίες για 3 έδρες στη Σουηδία

"ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Σημαντικές ελπίδες να εξασφαλίσει τρεις έδρες στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο την Κυριακή το Κόμμα των Πειρατών στη Σουηδία, με κεντρική του πλατφόρμα την άρση της νομοθεσίας πνευματικής ιδιοκτησίας. Το κόμμα μπορεί, σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις, να κατακτήσει ακόμη και την τρίτη θέση με 8% των ψήφων στην εκλογική αναμέτρηση, πίσω από τους κυβερνώντες Συντηρητικούς και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.

Το πρόγραμμα του Κόμματος των Πειρατών καλεί σε άρση των νόμων που διέπουν την πνευματική ιδιοκτησία και στην προστασία των ατομικών ελευθεριών από το «κράτος καταδότη». Η πρωτοβουλία του ηγέτη του κόμματος Κρίστιαν Ενγκστρομ προήλθε από το δικαστικό αγώνα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι υπόλοιποι ιδρυτές της δημοφιλούς ιστοσελίδας PirateBay.org, με στόχο τη δωρεάν ανταλλαγή μουσικής, κινηματογραφικών ταινιών και άλλων αρχείων μεταξύ χρηστών.

Kατά της διακοπής σύνδεσης
Αν εκλεγεί στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Ενγκστρομ σκοπεύει να παλέψει για την κατάργηση του πακέτου τηλεπικοινωνιακών μεταρρυθμίσεων που προτείνει η Ενωση και θα επιτρέπει τη διακοπή της σύνδεσης χρηστών, που έχουν βρεθεί να «κατεβάζουν» αρχεία μέσω του Ιντερνετ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει το Κόμμα των Πειρατών στην κατάργηση της Συμφωνίας Κατά της Παραποίησης Εμπορικών Σημάτων, που πρόκειται να υπογραφεί μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ, «πίσω από την πλάτη των Ευρωπαίων πολιτών» και θα επιβάλει δρακόντειες ποινές σε κατασκευαστές και διακινητές παράνομων μουσικών δίσκων μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς εάν το κόμμα του έχει άλλες πολιτικές επιδιώξεις και σχέδια, πέρα από όσα σχετίζονται με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, ο κ. Ενγκστρομ απήντησε με ένα ξερό «Οχι». Το Κόμμα των Πειρατών χρηματοδότησε την εκστρατεία του χάρη σε μικρές δωρεές των 47.000 μελών του, η μέση ηλικία των οποίων είναι 26 χρόνια. Ο κ. Ενγκστρομ απέδωσε την απήχηση του κόμματός του στην ψήφιση νόμου στις αρχές του χρόνου στη Σουηδία, ο οποίος επιτρέπει στο κράτος να καταγράφει το σύνολο της διαδικτυακής κίνησης, αλλά και στη δικαστική υπόθεση κατά της ιστοσελίδας PirateBay, που συσπείρωσε σημαντικό αριθμό νέων γύρω από το κόμμα."


Γιατι όχι και στο Ελλαδιστάν ???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου